Laadpaal thuis

3 minuten lezen

Uw laadpaal thuis van LS24 biedt u diverse voordelen. Lees er alles over.










Ben je in het bezit van een elektrische auto of heb je een laadpaal nodig voor thuis? Hieronder lees je wat het belang is en wat de voordelen zijn van een laadpaal thuis.

Deze verschillende onderwerpen worden toegelicht:

Het belang van een laadpaal thuis

Elektrische auto’s dienen regelmatig opgeladen te worden. Het opladen van een elektrische auto kan op verschillende manieren. Eén manier is door middel van een laadpaal thuis. Daarnaast kun je laden door middel van een 220V wandcontactdoos, een draagbaar laadstation of door middel van openbaar laden.

Het nadeel van openbaar laden is dat je niet volledig gebruik kunt maken van je elektrische en/of hybride auto, doordat je niet te allen tijde de accu volledig op kunt laden, waardoor je relatief goedkoper kan laden.

Hulp nodig met een laadpaal kiezen?
Hulp nodig met een laadpaal kiezen?
Stel je eigen laadpaal samen met onze generator

De voordelen van het opladen met een eigen laadstation

Heb je als elektrische rijder een laadpaal thuis? Dan biedt dat een groot gemak. Je kan je elektrische auto opladen wanneer dat jou het beste uitkomt. Tevens doe je dat op de parkeerplaats bij je aan huis!

Doordat je op je eigen terrein je voertuig kan opladen, verzeker je jezelf van een volledig opgeladen accu. Doordat de laadpalen laden via de mode 3 manier, verbruik je ook nooit meer stroom dan nodig is.

Aansluiten en laden bij jouw thuis

Je dient bij een laadpaal thuis wel te beschikken over een eigen parkeerplaats en de mogelijkheid om een laadpaal thuis te laten installeren. Een laadpaal kan eenvoudig aangesloten worden op een vrije installatieautomaat of aardlekautomaat. Deze aansluiting kun je tegen een eerlijke vergoeding laten regelen door een installateur of door de verkopende partij van je laadpaal voor thuis.

Waar je rekening mee dient te houden

Zoals hierboven gemeld dien je een eigen parkeerplaats te hebben en de mogelijkheid om een laadpunt aan te sluiten. Daarnaast dien je rekening te houden met onder andere de lengte van de laadkabel, het type stekker aan de laadkabel, de manier van starten en eventueel de verrekening van de gemaakte kosten.

Bij een laadpaal voor thuis kun je er ook vaak voor kiezen om er een kilowattuur meter (kWh meter) in te laten bouwen. Mocht je het verbruik van de laadpaal thuis kunnen doorbelasten aan jouw werkgever, dan is een kWh meter een uitstekende optie. Let echter wel op het feit dat een MID-keurmerk vereist kan zijn bij de doorbelasting van het verbruik.

Laadpaal met laadpas voor thuis

Je kunt echter ook overwegen om de laadpaal aan huis te voorzien van een pasjessysteem. Indien je je laadpaal wilt voorzien van een pasjessysteem kun je met je eigen, geregistreerde, laadpas je elektrische auto opladen. Het verbruik wordt online geregistreerd en maandelijks verrekend met jou of je werkgever. Tevens kun je met de bijgeleverde laadpassen gebruik maken van alle openbare laadpalen in het land.

Naast de laadpas voor je laadpaal thuis is het van belang dat je de laadkabel voorziet van de juiste lengte en juiste stekker (type 1 of type 2). De laadkabel dient voldoende lengte te hebben, voor het geval dat er een andere auto naast je auto geparkeerd staat op de parkeerplaats.

Subsidie laadpaal

Wil je controleren of je in aanmerking komt voor een subsidie op de laadpaal. Controleer dan de website: https://www.rvo.nl/.


Heb je vragen over laadpalen of wens je graag meer informatie over deze toepassing? Neem dan contact op via 088 - 51 11 600 of stuur een e-mail naar klantenservice@elektramat.nl. Wij helpen je graag verder.

 

Thuis een laadpaal nodig? Ga naar laadpalen

 

 

Foto van auteur Kevin Heitbaum
Geschreven door: Kevin Heitbaum Senior content marketeer Laatst geüpdatet: 18 december 2024 om 15:27
x
loader
Bezig met laden...