Reken af met uw account
Afrekenen als een nieuwe klant
Het aanmaken van een account heeft vele voordelen:
Wanneer een groepenkast vervangen moet worden is het verstandig om rekening te houden met een aantal factoren. Deze worden hieronder beschreven. Op het moment dat je hebt besloten jouw groepenkast te vervangen, kun je kiezen uit diverse bekende merken. Enkele groepenkast merken die wij aan jou kunnen leveren zijn:
Wanneer je niet zeker weet welke groepenkast in jouw situatie het beste past kun je gebruik maken van de groepenkast generator.
Deze verschillende onderwerpen worden toegelicht:
Het is niet nodig om een groepenkast jaarlijks te vervangen, maar in bepaalde gevallen is dit wel slim om te doen. Hieronder is beschreven in welke gevallen het wel verstandig is om de groepenkast te vervangen:
De meest voor de hand liggende reden voor het vervangen van je groepenkast is dat je nog een oudere groepenkast hebt. Wanneer het nodig is om te moderniseren is het verstandig om ook de meterkast te vernieuwen. Dit is niet alleen goed voor de veiligheid. Maar het is ook gunstig voor de beschikbaarheid en het gebruiksgemak van jouw installatie.
Soms moet je, om wat voor reden dan ook, je groepenkast uitbreiden of aanpassen. Het kan dan voorkomen dat je de gehele groepenkast moet vervangen. Deze moet namelijk beschikken over een hoofdschakelaar en minimaal twee aardlekschakelaars. Het is ook belangrijk dat jouw kast over voldoende groepen beschikt.
Ook als je een extra stopcontact gaat plaatsen kan dit van invloed zijn op jouw groepenkast. Soms is het namelijk nodig dat je een extra groep nodig hebt. Als dit niet meer kan in jouw groepenkast, dan betekent het dat je de groepenkast moet vervangen.
Het kan voorkomen dat je nieuwe apparatuur in huis gaat aansluiten. Bij het plaatsen van een nieuwe keuken bijvoorbeeld. Je neemt hier dan apparaten bij zoals een oven en een vaatwasser. Als het producten zijn met een vermogen van 2.000 watt of meer, dan moet je ze aansluiten op een aparte groep. Weet je niet hoeveel vermogen een apparaat heeft? Op het typeplaatje of in de gebruiksaanwijzing van het artikel staat dit vermeldt.
Ben je overgestapt op elektrisch koken, met een keramische of inductie kookplaat? Ook dan kan het zijn dat je jouw groepenkast moet aanpassen en eventueel ook moet vervangen. Als je een kookplaat hebt met een vermogen onder de 7.300 watt, dan heb je een aparte 2 x 1 fase fornuisgroep nodig. Heeft hij een vermogen tussen de 7.400 en 11.400 watt dan heb je zelfs een 3 fase kookgroep nodig. Deze kan wel alleen in een 3 fase groepenkast geplaatst worden.
Als je jouw energie wilt verkrijgen met behulp van zonnepanelen, dan heb je een omvormer nodig om de zonne-energie om te zetten in bruikbare energie. Het type omvormer dat je gebruikt bepaalt ook het aantal zonnepanelen wat je kunt aansluiten. Als je de zonnepanelen gaat aansluiten dan moet je een aparte leiding aanleggen van de omvormer naar de groepenkast. De omvormer wordt aangesloten op een aparte aardlekautomaat of installatieautomaat/krachtgroep met eigen aardlekschakelaar.
Let op: Zelf monteren en installeren van zonnepanelen wordt afgeraden. Raadpleeg een installateur om dit te laten doen.
Een 3 fase groepenkast wordt in principe gebruikt bij krachtstroom. Heb je dus apparaten die dit nodig hebben of ga je deze apparaten aanschaffen, dan heb je een 3 fase groepenkast nodig. Zonnepanelen zijn een goed voorbeeld waarvoor je een 3 fase groepenkast nodig hebt. Je kunt dit niet zomaar zelf aansluiten. Je zult hiervoor een elektricien moeten inschakelen die hierin gespecialiseerd is. Daarnaast hebben apparaten die krachtstroom gebruiken ook een perilex stopcontact nodig. Deze kunnen geplaatst worden op de plek waar je deze apparatuur gaat aansluiten.
Wil je op veilige wijze een groepenkast vervangen, dan heb je goed materiaal nodig. Hierbij moet je denken aan diverse installatieautomaten, aardlekschakelaars, aardlekautomaten en een hoofdschakelaar in het geval dat je de huidige (lege) kast gebruikt maar nieuwe componenten in jouw groepenkast wenst. Daarnaast is het van belang dat je de juiste aansluitdraden hebt en dat je voldoende vrije ruimte (modules) hebt in de groepenkast. Ook moet je rekening houden dat er maximaal vier installatieautomaten achter één aardlekschakelaar mogen worden aangesloten. Je kunt hier alles lezen over aardlekschakelaar aansluiten.
Een groepenkast vervangen moet zorgvuldig worden gedaan. De oude groepenkast moet op een juiste en veilige manier worden verwijderd. Het is van belang om hiervoor specialisten te raadplegen. Deze specialisten werken bij Elektramat. Bij ons kun je terecht voor diverse elektrotechnische installaties in zowel kantoren als huizen. Neem vandaag nog contact met ons op, dan kunnen we zo snel mogelijk voor jou aan de slag. Meer informatie over groepenkasten? Bekijk ons totaal overzicht groepenkasten.
Conform gestelde normen
Alle groepenkasten van Elektramat worden volledig bedraad en montageklaar afgeleverd en zijn uiteraard conform de wettelijk gestelde normen. De levertijd van al onze producten, inclusief groepenkasten, is maximaal twee werkdagen. Mocht de levertijd om welke reden dan ook langer zijn dan gebruikelijk, dan wordt dit duidelijk bij het product vermeld.
Wil je een groepenkast vervangen in jouw loods/garage, dan hebben wij ook waterdichte groepenkasten. Voor meer informatie kun je contact opnemen per e-mail via de generator of klantenservice@elektramat.nl, telefoon (088 51 11 600) en Whatsapp (085 80 81 404)